jueves, 13 de diciembre de 2018

Practica neumatica- Gara i Marta






ELEVADORES



Què és la neumàtica?

És la tecnologia que utilitza l'aire comprimit com una forma de transmissió de l'energia necessària per a moure i fer funcionar els mecanismes.

També podem trobar circuits hidràulics que presenten la mateixa funció però amb una font de alimentació diferent. Empleen la compressió d'un líquid (com serien l'oli, l'aigua...) com a forma de transmissió de l'energia.

On la podem trobar?

L'ús de la neumàtica es pot trobar en els següents àmbits:
  • transport
  • indústria
  • construcció



Imagen relacionadaAquesta imatge representa a una elevadora, que s'utilitza per a elevar material i facilitar la manipulació dels objectes. Podem trobar que funcionen amb un circuit neumàtic o hidràulic.
Com funciona? 

En aquest exemple la elevadora funciona de la següent manera: Ens trobem en un circuit el qual es troba compossat per els següents elements, com són una font d'alimentació ( per a introduïr el fluïd dins del circuit), la unitat de manteniment i un cilindre de simple-efecte (que conté un moll a l'interior amb el qual al deixar d'introduïr l'aire en aquest, torna a la seua possició inicial. Aquest tipus de cilindre dependrà del funcionament que li vullguem donar). Presenta el que es denomina com a triangle de base variable, que consiteix en el següent: quan el cilindre es plena d'aire el plançó es desplaça fora d'aquest movent les barres que formen el sistema de tissora de la elevadora elevant la plataforma i que tenen com a base el cilindre. Per tant, quan el cilindre torne a la possició inicial, fa moure el sistema de tissora descendint la plataforma fins al sól.

Representació del circuit

 - Circuit accionat:
 

-En el següent video es pot observar aquest funcionament:

 
-En aquest s'emplea un pedal per a generar l'aire que posteriorment serà comprimit en el circuit.